Obuci se u novog čovjeka

„..i odjenuti novoga čovjeka, po Bogu stvorena u pravednosti i svetosti istine.“ – Efežanima 4:24

Nakon svih bolnih stvari koje su se dogodile u tvojoj prošlosti, Bog i dalje želi da uživaš u svakom danu tvog života. To se, međutim, neće dogoditi dok se ne odlučiš držati obilnog života koji je kupljen za tebe Isusovom smrću i uskrsnućem.

Isus je rekao: „Lopov ne dolazi, osim da ukrade, zakolje i uništi. Ja dođoh da život imaju, i da ga imaju u izobilju.“ (Ivan 10:10) Isus je došao na ovu zemlju i umro za nas kako bismo mi imali život u izobilju! Ti si novo stvorenje u životu koji ti je On dao. Ne moraš dopuštati starim stvarima koje su ti se dogodile, da utječu na tvoj život u Kristu. Kao novo stvorenje u Kristu Isusu, ti svoj um možeš obnavljati u Riječi Božjoj, a tvoje emocije mogu biti iscijeljene i obnovljene. Božji dobar plan može ići naprijed kad živiš u novoj prirodi za koju je Isus platio cijenu za tebe.


Molitva:

Bože, odlučujem se svakodnevno i aktivno oblačiti u novog čovjeka za kojeg je Isus platio cijenu za mene. U Kristu sam obnovljena – radosna, mirna i cjelovita kreacija u Tebi!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon