Postati jedno znači uživati jedno u drugom

Postati jedno znači uživati jedno u drugom

„Morate osjećati za njega [svog muža] sve što uključuje to poštovanje: poštovati, pokoriti se, štovati ga što znači častiti ga, cijeniti [smatrati vrijednim], i u ljudskom smislu poštovati ga što znači veoma cijeniti, veličati, biti vjerna, duboko ljubiti i radovati se [svome mužu].“ –  1. Pet 3:2b – prošireni prijevod

U braku se možete dobro zabaviti kad počnete uživati jedno u drugom. Znaš li da vas Bog nije spojio da biste bili jadni? Nije vas spojio da se svađate i pokušate promijeniti jedno drugo. Biblija posebno kaže da žena treba uživati u svom mužu, ali vjerujem da se ovo odnosi na obje strane u braku.

Međutim, rijetko čujem ženu kako kaže – Znaš što? Baš uživam u svom mužu –  ili  muškarca kako kaže – Baš uživam u svojoj ženi. U braku, Bog želi da uživamo jedno u drugom. Želi da se, ti i tvoj supružnik, smijete zajedno i dobro zabavite. Shvaćam da to nije uvijek lako. Brak, definitivno, ima svoje izazove, ali unatoč svim razlikama, traži od Gospodina da ti pokaže tvog supružnika onako kako ga On vidi jer ga On voli i umro je za njega, baš kao što je umro i za tebe.

Kad imate Božju perspektivu jedno o drugom, radost će prirodno ispuniti vaša srca i moći ćete uživati zajedno.


Molitva

Bože, želim uživati u bračnom drugu. Čak i kad je brak težak, pomozi mi pronaći radost i zabaviti se s njim gledajući ga Tvojim očima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon