Pronađi snagu za savladavanje iskušenja s kojima se suočavaš

Pronađi snagu za savladavanje iskušenja s kojima se suočavaš

„A učenicima reče: »Nije moguće da ne dođu sablazni [zamke postavljene da privuku grijeh], ali jao onomu po kome dolaze.“ – Luka 17:1

Iskušenje ili predavanje iskušenju je bio ozbiljan problem od početka vremena i još uvijek je stvaran dio našeg života danas. Svidjelo ti se to ili ne, svi se moramo nositi s tim. U Luki 17:1, Isus je rekao da nije moguće da ne dođu sablazni [zamke postavljene da privuku grijeh].

Zbog čega se moramo suočavati sa sablaznima? Zbog toga što one jačaju našu vjeru – ili naše duhovne mišiće. Da se nismo morali suprotstavljati sablaznima ili iskušenju, nikad ne bismo upoznali našu duhovnu snagu. Da bismo razvili duhovnu snagu, moramo proći kroz razne vrste testova i kušnji, i velikih i malih.

U Luki 4, nalazimo da je Sotona kušao Isusa. Nadao se da će naći neko područje slabosti i napasti tu. Isus je ostao stajati čvrsto i pobijedio neprijatelja. Ohrabrujem te da radiš ono što je Isus činio kad ga je neprijatelj napadao. Otišao je ravno u Sveto Pismo. Bog je znao unaprijed da će Isus proći taj test, i vjerujem da ima povjerenja u nas znajući da ako slijedimo Isusov primjer, nadvladat ćemo kušnju i proći mnoge testove.


Molitva

Bože, hvala Ti što si mi pomogao oduprijeti se i pobijediti iskušenja neprijatelja. Kad iskušenja dođu, ići ću u Tvoju Riječ i upotrijebit ću Tvoju Istinu da nadvladam i pobijedim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon