Izabrati bolje misli i imati bolji život

Izabrati bolje misli i imati bolji život

„Smrt i život u vlasti su jezika; i koji ga ljube, jest će od ploda njegova.“ – Izreke 18:21

Ovaj stih jasno govori da postoji smrt i život u riječima koje izgovaramo. Jako je važno da naučimo kontrolirati svoj jezik, ali moramo biti sigurni da to činimo na ispravan način.

Mislim da ima dosta ljudi koji pokušavaju kontrolirati jezik, a ne čine ništa sa svojim mislima. To je kao kad pokušavaš iščupati korov iz zemlje, a uhvatiš ga za vrh. Ukoliko nije iskopan iz zemlje, uvijek se vraća. Nećeš moći naučiti kako kontrolirati svoja usta ukoliko ne naučiš kontrolirati svoje misli.

Često smo u iskušenju da razmišljamo na krivi način, ali to ne moramo prihvatiti. Imamo izbor! Možemo namjerno izabrati razmišljati ispravno, tako da onda možemo odabrati ispravno govoriti.

Možeš odabrati misli koje stvaraju život u tebi tako što ćeš slušati, čitati, razmišljati i razgovarati o Gospodinu i Njegovoj Riječi. Ono što je u tebi će naći put van, pa kad svoj um ispuniš dobrim, pozitivnim, moćnim i životnim stvarima koje dolaze od Boga, pozitivne, snažne i životne riječi će poteći van iz tvojih usta.


Molitva

Duše Sveti, želim promijeniti svoje misli kako bih mogao govoriti životne riječi. Pomozi mi obnoviti svoj um s Tvojom Riječi, tako da riječi koje ja izgovaram odražavaju Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon