Baviti se s bojaznima

Baviti se s bojaznima

„Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?“ – Psalam 27:1

Nemoguće je doći do svoje božanske sudbine ako dopuštamo našim mislima da budu prevladane bojaznima. Bojazni su blizak srodnik strahu i dopuštenje da ostanu u našim mislima nas samo otvara za bijedu i krade nam radost.

Iskusila sam taj osjećaj bojazni kad smo planirali održati konferenciju u Indiji zbog samog odlaska tamo. Bila sam uzbuđena zbog predivne prilike koja nam se ukazala, ali sve na što sam se mogla fokusirati je dugačak let i loši uvjeti koji su u toj zemlji. Ali Bog je progovorio u moje srce i pokazao mi da moram nadvladati bojazni tako što ću se usredotočiti i prebivati u Božjoj Riječi. Da sam dopustila sebi da strahujem nad negativnim aspektima puta, to bi ukralo svu radost i uzbuđenje koje je Bog želio da iskusim.

Bojazni su zamka i moraš biti odlučan da nećeš upadati u njih. Kad se pojave stvari i donesu bojazni i strahove u tvoje srce poput neizvjesnosti za budućnost ili suočavanja s novim situacijama i izazovima, otvori Psalam 27:1, moli i ispovijedaj glasno – Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?


Molitva

Gospodine, izjavljujem danas da si Ti moje Svjetlo i moje spasenje. Zbog Tebe se ne moram plašiti ničega u svom životu. Imam pobjedu u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon