Bog razvezuje tvoje čvorove jedan po jedan.

Bog razvezuje tvoje čvorove jedan po jedan.

„A Gospodin neka upravi vaša srca k ljubavi Božjoj i k postojanosti Kristovoj.“ – 2. Solunjanima 3:5

Zamisli svoj život kao gomilu cipela različitih boja i vezanih u čvorove. Svaki čvor predstavlja problem i proces odvajanja čvorova i ispravljanja tih problema će zahtijevati malo više vremena i napora. Trebalo je dosta vremena uvezati sve te čvorove na cipelama, pa će stoga trebati i vrijeme ponovno ih odvezati.

U našem modernom, trenutačnom društvu skloni smo skakati s jedne stvari na drugu, ali Bog nikada ne žuri. On nikada ne odustaje niti Mu ponestane strpljenja. Bavit će se s jednom konkretnom stvari u našem životu, pa će nas pustiti da malo odmorimo – ali ne predugo.

Uskoro će se vratiti i započeti raditi na nečemu drugom. Nastavit će sve dok se, jedan po jedan, svi naši čvorovi ne odvežu.

Ako ti se ponekad čini kao da ne postižeš nikakav napredak, to je zato što Gospodin razvezuje te čvorove jedan po jedan. Neka se u tebi razvije Njegova strpljivost i, prije ili kasnije, vidjet ćeš pobjedu u svom životu i iskusiti slobodu koju si toliko dugo želio.


Molitva

Bože, drago mi je što možeš raditi na meni i izgraditi me. Pomozi mi razviti postojanost i strpljenje dok radiš u meni bez prestanka.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon