Imaš odnos sa sobom

Imaš odnos sa sobom

„Ja, ja sam taj koji je izbrisao prijestupe tvoje i grijeha se tvojih ne spominjem.“ – Izaija 43:25

Je li ti se ikad dogodilo da imaš odnos sa sobom? Možda nikad niste razmišljali o tome, ali trošiš više vremena sa sobom nego s bilo kim drugim i od vitalnog je značaja da se slažeš sam sa sobom jer si ti osoba koja nikad ne može pobjeći od sebe.

Trebali bismo voljeti sebe – ne na sebičan, egocentričan način koji proizvodi životni stil samovolje, nego na uravnotežen, pobožan način koji potvrđuje Božje stvaranje kao ključno dobro i ispravno. Nitko nije savršen i možda smo pokleknuli zbog nekih nesretnih okolnosti kroz koje smo prošli, ali to ne znači da smo bezvrijedni i da nismo dobri nizašto.

Moramo imati vrstu ljubavi prema sebi koja kaže: „Znam, Bog me voli i ja mogu voljeti ono što Bog odabere voljeti. Ne volim sve što radim, ali prihvaćam sebe jer me Bog prihvaća.“ Moramo razviti zrelu vrstu ljubavi koja kaže: „Vjerujem da me Bog svakodnevno mijenja. Prihvaćam sebe takvog kakav sam trenutno jer znam da neću uvijek ostati ovakav.“


Molitva

Bože, Ti si taj koji je izbrisao moje prijestupe i grijeha se mojih ne spominješ kao što kaže Izaija 43:25. Ti me prihvaćaš. To znači da i ja mogu prihvatiti samog sebe. Slobodan sam voljeti sebe na zdrav način jer me Ti voliš!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon