Božja zaštita

Božja zaštita

„Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega, što počivaš u sjeni Svemogućega [čijoj se moći ni jedan neprijatelj ne može suprotstaviti]– Psalam 91:1

Božja prisutnost je tajno mjesto gdje možemo boraviti u miru, osjećati se sigurno i ući u Božji počinak. Ovo tajno mjesto nije fizičko mjesto; to je duhovno mjesto gdje briga nestaje i vlada mir. To je mjesto Božje prisutnosti. Kad provodimo vrijeme moleći i tražeći Boga te boraveći u Njegovoj prisutnosti, nalazimo se na skrovitom mjestu.

Kad ti i ja stanujemo u Kristu ili boravimo u Njegovom skrovitom mjestu, ne posjećujemo ga samo povremeno, nego se stalno nastanjujemo u ovom utočištu. To je mjesto na koje trčimo kad smo povrijeđeni, preopterećeni ili se osjećamo zbunjeno. To je mjesto na koje trčimo kada nas maltretiraju ili progone i kad smo u velikoj potrebi. To je, također, mjesto gdje prinosimo slavu i hvalu za Božju dobrotu u našim životima. Volim reći da je Božja prisutnost moje prvo mjesto za ‘pobjeći’ kada imam bilo kakvu potrebu.

Važno je da smo čvrsto usađeni u Boga – da poznajemo Izvor svoje pomoći u svakoj situaciji i u svim okolnostima. Uz Božju pomoć, možemo imati svoje tajno mjesto mira i sigurnosti jednostavnim oslanjanjem na Njega i potpuno Mu vjerovati. Nikad nismo više od jedne misli daleko od Božje nazočnosti!


Bog želi da pronađemo sklonište ispod Njegovih krila zaštite. Želi da se vratimo Njemu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon