Primi Božju milost

Primi Božju milost

„Jer ako su prijestupom jednoga mnogi umrli, mnogo su više milost Božja i dar obilovali u mnogima milošću jednoga čovjeka, Isusa Krista.“ – Rimljanima 5:15b

Milost je Božja sila živjeti onako kako te je On pozvao da živiš. Međutim, Bog nam neće dati milost da živimo izvan Njegove volje. Ukoliko nam kaže da ne radimo nešto, a mi ipak odlučimo učiniti, doživjet ćemo bolan gubitak Njegovog pomazanja.

Milost je jednaka sposobnosti. Bog nam daje milost odgovoriti na Njegov poziv u našem životu. Kad činimo po svojoj volji, činimo to sami. Kad slijedimo Njegovo vodstvo, On nas uvijek opskrbi Njegovom milošću i snagom učiniti ono u što nas poziva.

Najbolje od svega je to što iako moramo odabrati primiti Njegovu milost, ne moramo činiti ništa da bismo to zaradili. Kad odlučiš slijediti Božji poziv, On je spreman i voljan pomoći ti. Isus je umro da bi pokrio naše grijehe tako da možemo hodati u pravednosti pred Bogom imajući pristup Duhu Svetom koji nam može pomoći kretati se u svakodnevnom životu.

Danas te ohrabrujem da provjeriš jesi li pozicioniran primiti Njegovu milost i sposobnost. Ako si pokušao slijediti vlastiti put, reci Gospodinu da želiš slijediti Njega i traži da ti pomogne. On će uvijek biti vjeran i pokazati ti milost.


Molitva

Duše Sveti, ne mogu živjeti pobjedonosan život bez Tvoje milosti. Želim slijediti Tvoj poziv i molim Te, pomozi mi živjeti svaki dan onako kako Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon