Budi odvažan biti ono što jesi

Budi odvažan biti ono što jesi

„Božje obećanje slavim, u Boga ja se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti smrtnik?“ – Psalam 56:4

Jesi li umoran od igrica, nošenja maski i pokušavanja biti netko drugi? Bi li volio slobodu biti  prihvaćen onakvim kakav jesi, bez pritiska da moraš biti netko tko zapravo ne znaš kako biti? Želiš li naučiti zagrliti svoju jedinstvenost i oduprijeti se tome da budeš kao svi ostali?

Ako želiš prevladati nesigurnost i postati osoba kakvom te Bog poziva da budeš, moraš imati hrabrosti biti drugačiji od drugih. Postajemo frustrirani i nesretni kad odbijamo svoju jedinstvenost i pokušavamo biti netko drugi.

Bog želi da prihvatiš osobu kojom te je On stvorio i ne pokušavaš živjeti po očekivanjima drugih ljudi i biti ono što bi oni htjeli za tebe. Zapitaj se jesi li osoba koja ugađa ljudima ili Bogu? Istinska radost i mir u životu dolazi kad se usredotočiš ugoditi Gospodinu, a ne čovjeku.

Bog je znao što čini kad te stvorio. Ti si jedinstvena osoba – divno i čudesno stvoren Božjom rukom! Prihvati sebe kao novo stvorenje u Kristu Isusu i stekni sigurnost i pouzdanje tako što ćeš otkriti tko si u Njemu.


Molitva

Bože, neću se bojati čovjeka. Želim pronaći svoju sigurnost i povjerenje u svom odnosu s Tobom. Danas se usuđujem biti osoba kojom si me Ti stvorio. Tebi želim ugoditi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon