Visoka cijena prosječnog života

Visoka cijena prosječnog života

„Ta što koristi čovjeku ako zadobije sav svijet, a dušu svoju izgubi? Ili što će čovjek dati u zamjenu za dušu svoju?“ – Matej 16:26

Sotona nas iskušava živjeti prosječnim životom, ali Bog nas iskušava da dođemo na veću razinu. Jedna od najgorih pogrešaka koje možemo učiniti je da budemo samozadovoljni – da nam je ono što trenutno imamo dovoljno i najbolje što smo mogli postići. Mentalitet niskih očekivanja nam ne dozvoljava napredovati jer Bog može djelovati samo kad vjerujemo da On to može.

Budi pažljiv da ne dođeš na duhovno ‘OK mjesto’. Ne želim biti prosječna jer ne služim prosječnom Bogu. Bog je Bog izvrsnosti i ja želim slijediti Njegov primjer. I kao što stih iznad kaže, možemo zadobiti cijeli svijet, a izgubiti svoju dušu i blagoslovljen život koji Bog ima za nas.

Prosječan život ima visoku cijenu. Ništa nije vrijedno odricanja od divnog, mirnog, radosnog, pravednog i svetog života koji možemo imati u Kristu ovdje na zemlji. Ako provedeš svoj život odupirući se volji Božjoj i živiš na svoj način, živjet ćeš prosječnim životom.

Bog želi da budeš blagoslovljen, ali On ne želi da pokušavaš sam sebi to omogućiti. Ne želi da tražiš stvari koje ćeš staviti ispred Njega. Zapamti, ako tražimo najprije Boga i Njegovo kraljevstvo, doći će svi blagoslovi koje ima za nas. To znači živjeti život na većoj razini!


Molitva

Gospodine, ne želim se slagati s prosječnim životom. Pomozi mi fokusirati se na Tebe kako bih danas mogao živjeti na većoj razini Tvog kraljevstva.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon