Voli sebe tako da možeš voljeti druge

Voli sebe tako da možeš voljeti druge

„Ljubi svog bližnjega kao samoga sebe…“ – Marko 12:31a

Teško je uživati ​​u životu kad ne voliš sebe. Ljudi koji nisu naučili prihvatiti i slagati se sami sa sobom, imaju poteškoća u prihvaćanju i slaganju sa drugima. Osobno sam provela godine imajući poteškoće u slaganju s ljudima, sve dok konačno nisam shvatila kroz Riječ Božju da je korijen mog neslaganja s drugima bio u neslaganju sama sa sobom. Nisam se sviđala sama sebi!

Biblija kaže da će dobro stablo roditi dobar plod, a loše stablo – loš plod. Isto tako, ‘plod’ u našim životima je proizvod ‘korijena’ koji je u nama. Ako u nama postoji korijen srama, krivnje, inferiornosti, odbacivanja, nedostatka ljubavi, prihvaćanja itd., plod u tvojim odnosima s ljudima trpjet će.

Međutim, jednom kad imaš otkrivenje Božje bezuvjetne ljubavi prema tebi i počneš prihvaćati sebe i druge, na kraju će ti novi korijeni donijeti dobre plodove i tvoji će odnosi napredovati.

U čemu su zasađeni tvoji korijeni? Ispitaj svoje srce danas i moli da te Bog čvrsto posadi u tlo Njegove ljubavi tako da možeš uistinu voljeti sebe i onda voljeti i druge. Budi siguran da si ukorijenjen u Njemu.


Molitva

Bože, želim biti ukorijenjen u Tvojoj ljubavi prema sebi. Bez Tvoje ljubavi ne mogu voljeti sebe, a ni druge. Primam Tvoju ljubav danas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon