Božje vrijeme je savršeno vrijeme

Božje vrijeme je savršeno vrijeme

„Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.“ – Jakovljeva 1: 2-4

Obično to ne vidimo dok se događa, ali Bog iza kulisa izrađuje svoj savršeni plan za naše živote. Iako mi želimo instant rezultate, za razvoj karaktera potrebno je vrijeme i strpljenje.

Biblija kaže da strpljenje čini temeljit posao u našim životima. Kad čekamo Boga, On čini da sazrijevamo sve više i postajemo cjelovite osobe kojima ništa ne nedostaje. Otkrila sam da je strpljenje više od sposobnosti čekanja; to je sposobnost zadržavanja dobrog stava dok čekaš. Ovaj praktični plod Duha dolazi iz bliskog zajedništva s Bogom – očituje se u mirnom, pozitivnom stavu unatoč okolnostima.

Božje vrijeme obično nije naše vrijeme. Nama se žuri, ali Bogu ne. Treba Mu vremena da učini sve kako treba; postavlja čvrste temelje prije nego što pokuša izgraditi zgradu. Mi smo Božja zgrada u izgradnji. On je majstor graditelj i zna što radi.


Kad si nestrpljiv, sjeti se da je Božje vrijeme uvijek savršeno!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon