Nadvladati strah od oskudice

Nadvladati strah od oskudice

„A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.“ – Filipljanima 4:19

Jedan od najvećih strahova s kojima se ljudi suočavaju je strah od oskudice. To je strah da tvoje potrebe neće biti zadovoljene – da će ti ponestati resursa i da se Bog neće pojaviti na vrijeme. Možda se nalaziš u nikad goroj situaciji i očajničkoj potrebi za financijama ili u nekoj drugoj potrebi i boriš se zadovoljiti osnovne potrebe. Možda se suočavaš s emocionalnom ili duhovnom oskudicom. Možda te napada duh straha koji ti govori da se Bog neće pobrinuti za tvoje potrebe i da nećeš uspjeti.

Moraš znati da je neprijatelj lažov i da se Bog brine za tvoju situaciju. On ima plan i radi u tvoju korist da providi sve što ti je potrebno u pravo vrijeme. Čak i kad se čini da se ništa ne događa, Bog uvijek zna kako se pobrinuti na čudesan način.

Bez obzira kakva potreba može biti – financijska, fizička, emocionalna, duhovna – ne moraš se bojati oskudice. Bog će za tebe providjeti, utješiti i vratiti te na mjesto snage. Vjeruj Njegovoj providnosti.

Molitva:

Bože, Tvoja Riječ kaže da ćeš se pobrinuti za sve moje potrebe, pa se ne moram plašiti oskudice. Vjerujem da me voliš i pomoći ćeš mi nadvladati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon