Nadvladati strah od oskudice

Nadvladati strah od oskudice

„A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.“ – Filipljanima 4:19

Jedan od najvećih strahova s kojima se ljudi suočavaju je strah od oskudice. To je strah da tvoje potrebe neće biti zadovoljene – da će ti ponestati resursa i da se Bog neće pojaviti na vrijeme. Možda se nalaziš u nikad goroj situaciji i očajničkoj potrebi za financijama ili u nekoj drugoj potrebi i boriš se zadovoljiti osnovne potrebe. Možda se suočavaš s emocionalnom ili duhovnom oskudicom. Možda te napada duh straha koji ti govori da se Bog neće pobrinuti za tvoje potrebe i da nećeš uspjeti.

Moraš znati da je neprijatelj lažov i da se Bog brine za tvoju situaciju. On ima plan i radi u tvoju korist da providi sve što ti je potrebno u pravo vrijeme. Čak i kad se čini da se ništa ne događa, Bog uvijek zna kako se pobrinuti na čudesan način.

Bez obzira kakva potreba može biti – financijska, fizička, emocionalna, duhovna – ne moraš se bojati oskudice. Bog će za tebe providjeti, utješiti i vratiti te na mjesto snage. Vjeruj Njegovoj providnosti.


Molitva

Bože, Tvoja Riječ kaže da ćeš se pobrinuti za sve moje potrebe, pa se ne moram plašiti oskudice. Vjerujem da me voliš i pomoći ćeš mi nadvladati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon