Božji putevi nisu preteški

Božji putevi nisu preteški

„Kad je faraon dopustio da narod ode, Bog ih nije poveo prema filistejskoj zemlji, iako je onuda bilo najbliže. Bog je, naime, rekao: „Mogao bi se narod predomisliti i vratiti u Egipat kad vidi ratovanje.“ – Izlazak 13:17

Bog je vodio Izraelce dužim, težim putem kroz divljinu jer je znao da nisu spremni za bitke s kojima će se suočiti kako bi ušli u Obećanu zemlju. Prvo je trebao raditi u njihovim životima, naučiti ih tko je On i da ne mogu ovisiti o sebi.

Možeš biti siguran – kamo god te Bog vodi, On će te čuvati. Nikada ne dopušta da se suočimo s nečim što nećemo moći podnijeti. Ne moramo živjeti u kontinuiranim borbama; možemo se osloniti na Njega za snagu koja nam je potrebna.

Ako znaš da je Gospodin tražio nešto od tebe da učiniš, nemoj se povlačiti jer će postati teže. Kad situacije postanu teške, provodi s Njim više vremena, više se oslanjaj na Njega i primi od Njega više milosti (vidi Hebrejima 4:16). Milost je Božja sila koja dolazi besplatno da bi učinila kroz tebe ono što ti ne možeš sam.

Bog zna da lakši put nije uvijek za nas. Zato je toliko važno ne klonuti duhom, ne umoriti se i ne posustati.

Sotona zna da ako nas može pobijediti u našim mislima, moći će nas pobijediti u našim postupcima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon