Budi Strpljiv

Budi strpljiv

„Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostatka.“ – Jakovljeva 1:4

Jakov nas uči kako se možemo radovati i kad se nađemo u teškim situacijama znajući da Bog kuša našu vjeru kako bi nam pružio strpljivost. Otkrila sam da su iskušenja u meni, na kraju iznjedrila strpljivost, ali su prvo na površinu izbacila mnoštvo smeća poput – ponosa, bijesa, pobune, samosažaljenja, prigovaranja i mnogih drugih stvari. Čini se da se tim bezbožnim osobinama, uz Božju pomoć, trebamo suočiti i pozabaviti jer guše strpljivost i svaki drugi dobar plod poput dobrote, ljubavi, poniznosti i drugih stvari.

Biblija govori o pročišćenju, posvećenju i žrtvi. To nisu popularne riječi; unatoč tome, to su stvari koje prolazimo kako bismo postali sličniji Isusu u svom karakteru. Božja je želja učiniti nas savršenima, bez nedostatka. Želi da na kraju budemo puni plodova pravednosti što obično zahtijeva da prođemo kroz neke poteškoće koje nam, iako su neugodne, na kraju pomažu da sazrijemo.

Dugo sam se borila sa poteškoćama u svom životu dok napokon nisam naučila da će ih Bog dobro razraditi i koristiti na mnogo načina. Jednostavno želi da se ti i ja predamo i kažemo: „Vjerujem Ti, Bože. Vjerujem da ću kad sve ovo završi biti bolja osoba nego prije!“


Bez obzira kroz što prolaziš, vjeruj Bogu da si Mu bliže iz dana u dan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon