Dijete moje, dođi

Dijete moje, dođi

„On dozove dijete, postavi ga posred njih i reče: “Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.“ – Matej 18:3

Jedna od lijepih stvari kod djece je to što nisu komplicirana. Uvijek će ti staviti do znanja ono im treba, dotrčat će ti u zagrljaj kad se uplaše i ponekad će ti, bez nekog posebnog razloga, dati i veliki pusu. Osvježavajuće je komunicirati s djecom jer ne pokušavaju sakriti svoje strahove ili osjećaje.

Vjerujem da Bog želi da takvi budemo kad razgovaramo s Njim. Zadovoljan je kad mu pristupamo s dječjom jednostavnošću i vjerom. Kao što su djeca prirodno sklona potpuno vjerovati svojim roditeljima, tako i mi možemo biti čisti i puni entuzijazma dok vjerujemo Bogu. Podijeli cijelo svoje srce s Bogom i zapamti: možeš Mu povjeriti sve u svom životu i znati da On brine.

Gospodin ne traži komplicirane odnose. Traži iskrena srca i vjeru. Bogu možeš staviti do znanja ono što želiš (Filipljanima 4: 6), a možeš i dotrčati k Njemu kad osjetiš strah (Psalam 91: 1–7). Bog želi da slobodno pokažeš svoju naklonost prema Njemu i da s Njim otvoreno dijeliš svoje srce. Što više naučiš dolaziti k Bogu s dječjom vjerom, to ćeš više rasti u svom odnosu s Njim.


Ne želimo biti djetinjasti u svom odnosu s Bogom, ali želimo biti poput djece.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon