Dozvoli Božjoj ljubavi da iscijeli rane iz prošlosti

Dozvoli Božjoj ljubavi da iscijeli rane iz prošlosti

„…i upoznati ljubav Kristovu koja nadilazi spoznaju; da budete ispunjeni do sve punine koja dolazi od Boga.“ – Efežanima 3:29

Na početku našeg braka, Deve i ja smo imali par teških godina i dosta toga je bilo zato što sam trebala da Bog iscijeli rane iz moje prošlosti, jer sam bila seksualno, emocionalno i verbalno zlostavljana od strane mog oca. Bog me je proveo kroz to sa mnogo suza i teških trenutaka. Izabrala sam oprostiti umjesto osvetiti se. Također, On je koristio moje svjedočanstvo da donese iscjeljenje drugima.

Kada te Bog iscijeli od rana iz prošlosti, On želi da tvoje iskustvo pomogne drugima da dožive isto iscjeljenje.

Na kraju, došla sam do točke gdje je Bog vodio mog supruga i mene da preselimo moje roditelje u St. Louis i čak im kupimo kuću, što je bilo vrlo teško za mene. Moj tata mi je, na kraju, tražio oprost za sve što mi je učinio i primio Krista u svoj život.

Doživjela sam potpuno novu razinu emocionalnog iscjeljenja jer sam dopustila Bogu da me iscijeli kroz silu oproštenja i moju obnovu iskoristi da bi iscijelio moga oca.

Svi možemo biti povrijeđeni na mnogo različitih načina. Usamljenost, razočaranje, strah i nesigurnost nas mogu duboko povrijediti. Sve dok nisam iskusila i primila Božju ljubav i dopustila Njemu promijeniti sve, nisam se mogla pomjeriti sa mjesta.

Prije nego što se možeš uzdići iznad svojih povreda i naučiš voljeti i oprostiti drugima, moraš iskusiti Božju ljubav.

Ako se suočavaš sa svojom prošlošću, sjeti se da te Bog snažno voli. Biblija kaže da smo potpuni jedino kad iskusimo Kristovu ljubav koja je tako velika da je nikada ne možemo u potpunosti razumjeti. Kada primiš Njegovu ljubav, iscjeljenje će započeti u tvom srcu i bit ćeš ispunjen puninom Njegovog života.


Molitva

Gospodine, vjerujem da mi možeš pomoći prevladati povrede i bol iz moje prošlosti i iskoristiti moje iscjeljenje da bi pomogao drugima. Pomozi mi iskusiti Kristovu ljubav i ispuni me silom i puninom Njegovog života.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon