Nada: sretno iščekivanje dobrih stvari

Nada: sretno iščekivanje dobrih stvari

„Dugo nadanje razboli srce, a ispunjena je želja drvo života.“ – Izreke 13:12

Nadu definiram kao sretno iščekivanje dobrih stvari. Kada mi predviđamo Božju dobrotu u našim životima, otvaramo vrata većoj sreći. Imaš li ti žarku nadu da će se nešto dobro dogoditi u tvom životu?

Ti i ja smo, dok god živimo, na putu negdje. Bog nas je stvorio kao vizionare s ciljem. Bez vizije postajemo dosadni i beznadni. A dugo nadanje razboli srce, a ispunjena je želja drvo života.

Bog želi da živimo po Njegovoj nadi kako bismo uistinu mogli uživati u životu. Bez nade nećeš biti sretan u životu, a što više nade u Bogu imaš u svom životu, bit ćeš sretniji. Nada vjeruje da će sve izaći na dobro – nada je pozitivna! Trebamo imati dobar stav, ispunjen nadom ako želimo uživati u životu. Bog je pozitivan i On želi da se pozitivne stvari događaju svakome od nas. Zato se ispuni Njegovom nadom i živi u sretnom iščekivanju dobrih stvari.


Molitva

Bože, danas donosim izbor da očekujem Tvoju dobrotu u mom životu. Kako se moja nada povećava, znam da će se i moja radost povećati. Gospodine, polažem u Tebe svoju nadu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon