Granice imaju svrhu!

Granice imaju svrhu!

„Uzdaj se u Gospodina svim srcem! Ne oslanjaj se na svoju razboritost! Misli na Njega na svim svojim putovima i On će ti ravnati staze.“ —Izreke 3:5-6

Vježbanje samokontrole, samodiscipline, i uspostavljanje granica i ograničenja u našim životima su neke od najvažnijih stvari koje možemo raditi. Život bez discipline je život ispunjen nepažnjom.

Božja Riječ uspostavlja u nama neophodne granice da nas drži u Božjoj sigurnosnoj zoni. Govori nam što možemo učiniti, a što bolje ne činiti da bismo bili na sigurnom.

Kao kršćani možemo misliti da je život na rubu uzbudljiv. Sviđa nam se kako to izgleda: “Da! To sam ja! Živim na rubu!” Ovo je postao popularan način gledanja na život. Budimo iskreni, Bog ne želi da živimo na rubu, jer ako živimo na rubu, izgubit ćemo osjećaj za učinjeni grijeh. Autoceste imaju linije – jednu sa svake strane i jednu u sredini. Ove linije nam pružaju marginu za našu sigurnost prilikom vožnje. Ako skrenemo preko linije s jedne strane, upast ćemo u jarak. Ako skrenemo preko linije u sredini, mogli bismo poginuti. Ove linije nam se sviđaju jer nam pomažu da budemo na sigurnom.

Tako je i u našem osobnom životu. Kada imamo granice, ograničenja i margine, osjećamo se mnogo bolje i doživljavamo Božji mir. Ključ je otići u  Božju Riječ gdje je On postavio sve granice u okviru kojih trebamo živjeti. Neka Bog usmjeri tvoje korake svaki dan.


Molitva

Bože, prepoznajem potrebu za granicama u mom životu. Dok čitam Tvoju Riječ, pomozi mi primijeniti ​​Tvoje zdrave granice u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon