Istinski test karaktera

Istinski test karaktera

„Postojanost prokušanošću, prokušanost nadom.“ – Rimljanima 5:4

Naš karakter najtočnije otkriva ono što radimo kad nitko ne gleda. Važan ključ za život u bliskom, intimnom odnosu s Bogom je biti osoba jakog karaktera jer kad shvatiš da je Bog s tobom svake minute svakog dana – živiš kako bi Mu udovoljio bez obzira gleda li netko ili ne.

Mnogi će ljudi učiniti ispravnu stvar kad ih netko – vođa, poslodavac, osoba s utjecajem promatra, ali kad ostanu sami, rade ono što im je lakše. Kao kršćanima, naš stav bi trebao biti: „Učinit ću pravu stvar jednostavno zato što želim ugoditi Gospodinu.“

Karakter se također vidi kada činimo prema drugima ispravnu stvar iako oni ne čine istu stvar prema nama. Isus nam je to pokazao: „Koji na uvredu nije uvredom uzvraćao i mučen nije prijetio, prepuštajući to Sucu pravednom.“ (1. Petrova 2:23) Isusov primjer možemo slijediti tako da se prema nekome odnosimo ispravno, iako se prema nama tako ne odnosi, blagosloviti nekoga tko nas ne blagoslivlja, ljubiti ljude koji nas ne ljube. Ovo su stvari koje je Isus učinio, i ako želimo biti poput Njega, morat ćemo ih odlučiti činiti.


Naš karakter se vidi u odabiru činiti dobro i ispravno iako to ne želimo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon