Istinsko zadovoljstvo

Istinsko zadovoljstvo

„A on odgovori: „Pisano je: Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.“ – Matej 4:4

Mislim da ne postoji ništa bolje od pukog zadovoljstva probuditi se ujutro i pomisliti: „Život je dobar; hvala Bogu, zadovoljan sam!“, a zatim, na kraju dana, leći u krevet i dalje zadovoljan jer živiš život izobilja. S druge strane, mislim da nema ničeg goreg nego cijeli život provesti nezadovoljan.

Ovo je provjera duhovne stvarnosti: bez obzira što posjeduješ, što radiš ili gdje ideš, ništa ti ne može pružiti istinsko zadovoljstvo kao blisko, osobno i intimno Božje prisustvo. Novac, putovanja, odmori, odjeća, nove mogućnosti, novi namještaj, nova kuća, vjenčanje i rođenje djece, sve nam to može pružiti određeni stupanj sreće. Ali nikada nećemo biti trajno i dosljedno zadovoljni ako samo tražimo da posjedujemo stvari kako bismo tako ispunili prazninu u sebi.

Mnogo je nesretnih vjernika koji žive neispunjenim životima jer traže pogrešnu stvar! Ne propusti bliski, intimni odnos s Bogom jer radije tražiš darove umjesto Darovatelja.


Stvari na svijetu ne mogu donijeti istinsko zadovoljstvo. Uvijek najprije gledaj u Boga i On će ispuniti želje tvog srca.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon