Kada je napredak spor

Kada je napredak spor

„I ne samo to, nego se dičimo i nevoljama, znajući da nevolja rađa postojanost.“ – Rimljanima 5:3

Važno je obnavljati svoj um, ali je također važno shvatiti da se ovaj proces reprogramiranja i obnavljanja našeg uma odvija malo po malo. Nemoj se obeshrabriti ako napredak izgleda spor ili kad doživiš neki neuspjeh ili loš dan. Vrati se, obriši prašinu i počni iznova.

Kad beba uči hodati, pada mnogo puta prije nego što razvije sposobnost hodanja bez padanja; međutim, beba je uporna. Može plakati neko vrijeme kad padne, ali se uvijek odmah uzdigne i pokuša ponovno.

Naučiti mijenjati naš način razmišljanja funkcionira na isti način. Borimo se i padamo, ali Bog je uvijek tu da nas podigne. Nemoj zaboraviti biti postojan u svojoj nevolji jer sama činjenica da se boriš znači da biješ dobru bitku vjere.

Doći će i dani kad nećemo uvijek sve raditi kako treba – dani kad razmišljamo negativno, ali nikad nemoj prestati pokušavati. Bog nas postupno dovodi do Njegovog načina razmišljanja, sve dok mi ne odustajemo!

Molitva:

Gospodine, hvala Ti što me podižeš kad padnem. Znam da, kada se borim, Ti možeš raditi u meni kako bi mi pomogao pobijediti negativan način razmišljanja i dovoditi me, iz dana u dan, sve više u sklad sa Tvojim načinom razmišljanja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon