Kada je napredak spor

Kada je napredak spor

„I ne samo to, nego se dičimo i nevoljama, znajući da nevolja rađa postojanost.“ – Rimljanima 5:3

Važno je obnavljati svoj um, ali je također važno shvatiti da se ovaj proces reprogramiranja i obnavljanja našeg uma odvija malo po malo. Nemoj se obeshrabriti ako napredak izgleda spor ili kad doživiš neki neuspjeh ili loš dan. Vrati se, obriši prašinu i počni iznova.

Kad beba uči hodati, pada mnogo puta prije nego što razvije sposobnost hodanja bez padanja; međutim, beba je uporna. Može plakati neko vrijeme kad padne, ali se uvijek odmah uzdigne i pokuša ponovno.

Naučiti mijenjati naš način razmišljanja funkcionira na isti način. Borimo se i padamo, ali Bog je uvijek tu da nas podigne. Nemoj zaboraviti biti postojan u svojoj nevolji jer sama činjenica da se boriš znači da biješ dobru bitku vjere.

Doći će i dani kad nećemo uvijek sve raditi kako treba – dani kad razmišljamo negativno, ali nikad nemoj prestati pokušavati. Bog nas postupno dovodi do Njegovog načina razmišljanja, sve dok mi ne odustajemo!


Molitva

Gospodine, hvala Ti što me podižeš kad padnem. Znam da, kada se borim, Ti možeš raditi u meni kako bi mi pomogao pobijediti negativan način razmišljanja i dovoditi me, iz dana u dan, sve više u sklad sa Tvojim načinom razmišljanja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon