Kako opraštanje i strpljivost mogu pomoći u braku?

Kako opraštanje i strpljivost mogu pomoći u braku?

„Ali zbog toga i zadobih milosrđe da na meni prvome Isus Krist pokaže svu strpljivost za primjer onima koji će vjerovati u njega za život vječni.“ – 1. Timoteju 1:16

Brakovi nisu tako dobri kao što bi mogli biti kada je netko ogorčen i drži se povreda koje je supružnik prouzročio. Znam da je teško potpuno se otvoriti kad si povrijeđen, ali nitko ne može obećati da voljeti nekoga neće boljeti. U stvari, ne možemo uistinu voljeti ukoliko nismo spremni biti povrijeđeni. Nije moguće.

Prava ljubav pokazuje milost i prašta; nastavlja davati drugoj osobi drugu šansu. Ljubav je voljna iznova i iznova im vjerovati, očekujući da će sljedeći put uraditi ono što je ispravno i vjerujući u ono najbolje u njima.

Shvaćam da u tvom braku možda postoje velike povrede zajedno sa malim stvarima s kojim se svakodnevno suočavaš. Ipak, morat ćeš odlučiti otpustiti sve te stvari, a zatim moliti i osloniti se na Boga za Njegovu milost i snagu da uistinu oprostiš.

Ako se boriš s nepraštanjem u svom braku, traži od Gospodina da ti otkrije korijen stvari koje su prouzrokovale gorčinu. Možda se iznenadiš onome što će otkriti, ali kad vidiš istinu, odluči pustiti povrijeđenost. Odluči oprostiti supružniku i hodati u strpljenju dok se ophodiš prema njemu s Božjom nevjerojatnom i bezuvjetnom ljubavlju.


Molitva

Bože, želim da moj brak bude najbolji što može biti. Pomozi mi da pustim bilo koje područje nepraštanja i strpljivo volim supružnika onako kako Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon