Trpjeti poput Isusa

Trpjeti poput Isusa

„Upirimo pogled u začetnika i dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu, te sjede zdesna prijestolju Božjemu.“ – Hebrejima 12:2

U svemu, obično, postoje dvije strane. Postoje dvije strane križa: strana raspeća i strana uskrsnuća. Isus je morao izdržati jednu stranu da bi došao na drugu. Da On nije izdržao, mi bismo ostali bez Spasitelja i bez oproštenja grijeha.

Hebrejima 12:2 kaže da je Isus, koji je umjesto radosti što je stajala pred njim podnio križ, prezrevši sramotu, te sjeo zdesna prijestolju Božjemu – podnio bol. Poput Isusa, i mi moramo podnijeti teške stvari. Moja definicija pretrpjeti je “nadživjeti đavla; biti postojan dovoljno dugo da bismo prešli s jedne strane križa na drugu.“

Bilo da smo pogođeni neočekivanim okolnostima, patnjom jer smo uradili nešto pogrešno ili se odupiremo iskušenju i grijehu da bismo učinili ono što je ispravno, mi moramo proći kroz to. Na drugoj strani poteškoća je radost dobivena kao nagrada – dobar rezultat.

Danas se ohrabri načinom na koji je Isus prolazio kroz kušnje. Znao je za radost koja ga čeka i ustrajao je do kraja. On ti daje moć živjeti kao što je On živio.


Molitva

Bože, želim izdržati poput Isusa. Pomozi mi vidjeti tu viziju radosti od dobivanja nagrade koja me čeka na kraju tako da, milošću Tvojom, mogu proći kroz bilo koje iskušenje koje mi dođe na put.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon