Molitva u Njegovo ime

Molitva u Njegovo ime

„I u onaj dan ništa nećete mene moliti. Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete od Oca u moje ime, dat će vam. Dosad niste ništa zaiskali u moje ime: ištite, i primit ćete, da radost vaša bude potpuna.“ – Ivan 16:23-24

Kada je naš najmlađi sin još bio u školi, imali smo osobe koje bi ga čuvale kada bismo Dave i ja putovali. Morali smo potpisati pravni dokument da im dajemo ovlaštenje u slučaju ako je potrebno dobiti liječničku pomoć kada mi nismo tu; dokument u kojem je navedeno da imaju pravo koristiti naše ime u ime našeg sina i – doslovno – donijeti odluku u ime nas.

To je ono što je Isus učinio za svoje učenike i, konačno, za sve one koji vjeruju u Njega. Rekao je da će Bog odgovoriti ako molimo u Njegovo ime. To je autoritet koje nam je u Kristu garantiran.

Njegovo ime zauzima Njegovo mjesto – Njegovo ime ga predstavlja. Kad molimo u Njegovo ime, to je isto kao da je On molio. Ova privilegija se čini previše čudesna da bismo vjerovali u to! Ali, možemo vjerovati jer imamo Božju Riječ koja to potkrepljuje. Zato koristi autoritet koji imaš u imenu Isus i djeluj u njemu kako bi nadvladao zlo i donio Božji blagoslov u ovaj svijet.

Molitva:

Bože, odvažno molim u Isusovo ime, znajući da slušaš i spreman si da mi odgovoriš. Hvala Ti ti za tu predivnu privilegiju molitve u ime Tvog Sina – Isusa Krista.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon