Nagrada dijeljenja ljubavi

Nagrada dijeljenja ljubavi

„Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.“ – Ivan 13:35

Jedan od najboljih načina podijeliti Isusa sa svijetom je jednostavno pokazati ljubav prema drugima. Sam Isus je učio o ljubavi i hodao u ljubavi jer to je ono što svijetu treba. Svijet mora znati da je Bog ljubav i da svaku osobu voli bezuvjetno (1. Ivanova 4:8).

Božja Riječ nas uči da Bog želi da se posvetimo razvoju karaktera Isusa Krista u osobnom životu, a zatim izađemo u svijet kao poslanici Kristovi (2. Korinćanima 5:20).

Da bismo bili Njegovi poslanici, ključno je da svoj um obnovimo na ono što ljubav doista jest. Ljubav nije samo osjećaj koji imamo; to je odluka da se prema ljudima odnosimo onako kako bi se Isus odnosio prema njima.

Kad se doista posvetimo hodu u ljubavi, to obično donese veliku promjenu u našem načinu života. Mnogi naši načini – naše misli, razgovori, navike se moraju promijeniti. Ljubav je opipljiva; to je evidentno svima koji ju dožive.

Ljubiti druge nije lako ili bez osobne žrtve. Svaki put kad odlučimo voljeti nekoga, to će nas nešto koštati – vremena, novca ili truda. Ali nagrada ljubavi prema drugima daleko je veća od bilo koje cijene koju smo morali platiti.


Voljeti druge ne ovisi o našim osjećajima; to je naš izbor.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon