Nasljedovati Boga

Nasljedovati Boga

„Nasljedujte Boga [kopirajte Ga i slijedite Njegov primjer], budući da ste ljubljena djeca [koja oponašaju svoga Oca].“ —Efežanima 5.1

Biti kršćanin ne znači jednom tjedno otići u crkvu. Mi moramo razvijati Božji karakter kako bi drugi mogli vidjeti da Isus radi na praktičan način.

U poslanici Efežanima 5:1, piše da nasljedujemo Boga. Nažalost, reći to je mnogo lakše nego činiti.

Toliko puta radimo stvari koje uopće ne odražavaju Njega. Lako je obeshrabriti se, odustati i sami sebe osuditi kada padnemo.

Hvala Bogu, On to ne radi. Zna da smo samo ljudi i zna da Ga nećemo odmah savršeno odražavati preko noći, ali On želi da nastavimo rasti.

Nismo stvoreni da bi stagnirali i da ne napredujemo u vjeri. Gdje je avantura u tome? Moramo moći sagledati svoj život i vidjeti promjene koje su se događale.

Ja sam nekad bila farizej. Mogla sam biti farizej nad farizejima. Bila sam dobra u religioznosti, ali zapravo nisam radila ništa što je istinski ’odražavalo’ Boga. U jednom trenutku Bog me je naveo da se zapitam što činim da bih bila više poput Boga? Pomažem li doista nekome? Jesam li ja u svemu ovome samo da bi Bog učinio moj život boljim?

Kada smo na mjestu preispitivanja, to je najbolje mjesto. To je mjesto neprestane težnje da budemo više poput Krista.

Dok težiš ka tome, nemoj upasti u zamku perfekcionizma i samoosuđivanja. Svi grijšimo, ali važno je biti voljan svaki dan poduzeti korake – biti više poput Isusa.


Molitva

Bože, iako vidiš moje pogreške, hvala Ti što me i dalje voliš i pomažeš mi živjeti pobožan život. Odbijam biti obeshrabren svojim neuspjesima, ali odbijam i ostati isti. Odlučujem Te slijediti i nasljedovati sve više i više svaki dan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon