Nauči vjerovati Božjem planu za tvoj život

Nauči vjerovati Božjem planu za tvoj život

„Povjeri Gospodinu put svoj i uzdaj se u njega, i on će učiniti!“ – Psalam 37:5

Tvoj život može postati mnogo jednostavniji kad naučiš vjerovati Bogu. Mi sami sebi prečesto ne dopuštamo vjerovati. Možda je tvoje povjerenje bilo previše puta izdano u prošlosti ili si možda ti samo jedna vrlo neovisna osoba. Ipak, jako je važno naučiti vjerovati Bogu.

Lako se izgubimo i uzrujamo pokušavajući učiniti da naš život funkcionira onako kako bismo mi to htjeli, ali to nikad ne uspijeva. Božji plan je uvijek bolji od našeg. Osoba koja vjeruje Bogu zna da je Njegov način najbolji.

Međutim, pouzdanje u Boga se neće dogoditi preko noći. Ono raste nakon što poduzimamo korake vjere i iskusimo Božju vjernost. Moraš se oduprijeti sumnji, strahu, nesigurnosti, a možda čak i suočiti sa svojom neovisnošću, tako da onda možeš nastaviti živjeti u potpunom pouzdanju u Gospodina. Kad tako činiš, nećeš se morati toliko truditi učiniti da tvoj život funkcionira.

Povjerenje u Boga donosi nadnaravni odmor našoj duši, dopuštajući nam živjeti jednostavno i slobodno, onako kako On želi da živimo. Čak i kad nema smisla, vjeruj Mu i iskusit ćeš Njegovu slobodu i odmor.

Molitva:

Bože, Tvoji putovi su bolji od mojih i ja vjerujem da pouzdanje u vlastitu snagu me neće odvesti nigdje. U Tebe se uzdam. Čak i kad nema smisla, ja odlučujem vjerovati Tebi znajući da će se Tvoji planovi ostvariti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon