Navika molitve

Navika molitve

„Petar i Ivan uzlazili su u Hram na devetu molitvenu uru.“ – Djela apostolska 3:1

Mnogi se ljudi osjećaju pomalo krivima zbog svog molitvenog života jer se uspoređuju s drugima. Bog je kreativan Bog i On želi da svaka osoba ima svoj vlastiti molitveni život. Tvoj molitveni život ne mora biti baš poput bilo koga drugog.

Da, postoje dokazana načela molitve koje možeš slijediti. Kao što vidimo u Djelima 3:1, prvi učenici su odvajali određeno vrijeme i išli na određeno mjesto kako bi molili. To je dobra samodisciplina, ali to bi trebao biti samo početak učenja molitve, a ne cilj. Možemo se disciplinirati kako bismo uspostavili raspored molitve koji je za svakog individualan, ali također možemo naučiti moliti bez prestanka. To znači moliti uvijek i na svim mjestima svakom vrstom molitve. Volim reći: „Moli kroz dan.“ Neka ti molitva postane poput disanja, nešto što radiš s lakoćom i bez napora.

Nikad ne moramo ’čekati’ da bismo molili. Svaki put kad vidiš potrebu ili pomisliš na bilo što u čemu ti treba pomoć, odmah se pomoli! Molitva je razgovor s Bogom, a budući da je On posvuda, možemo stalno razgovarati s Njim.

Bog želi da molitva bude naša svakodnevica i sastavni dio našeg života.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon