Ne možeš voziti parkiran automobil

„Korake mi upravljaj po svom obećanju da nikakva opačina ne ovlada mnome.“ – Psalam 119:133

Ljudi me često pitaju: „Kako da znam što Bog želi da učinim sa svojim životom?“ Neki provedu mnogo godina ne radeći ništa jer čekaju čuti glas s neba koji im govori što da rade.

Moj najbolji savjet svima koji su na ovom položaju je da jednostavno nešto učine. Učini ono za što misliš da te Bog poziva i ako pogriješiš, On će ti pomoći da to ispraviš. Nemoj trošiti svoj život plašeći se toliko da ćeš pogriješiti da nikada ne pokušaš poslušati i učiniti ono što ti je Bog rekao. Ja volim reći – ne možeš voziti parkiran automobil. Moraš biti u pokretu ako želiš da ti Bog pokaže kojim putem da ideš. Nema potrebe da ti kaže da skreneš lijevo ako se ne krećeš. Ali ako se krećeš, On ti može dati upute.

Dopusti mi da ubacim riječ mudrosti ovdje. Postoje određena vremena kad trebamo biti mirni, čekati na Boga, moliti se i ne poduzimati trenutačne mjere. Ali to se ne odnosi na svaku situaciju. Postoje slučajevi kada je jedini način da bismo otkrili Božju volju, kretati se u određenom smjeru i dopustiti Mu da nam govori i vodi nas dok idemo naprijed. Ako ideš u pogrešnom pravcu, Bog će ta vrata zatvoriti i otvoriti druga.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Kad moliš, budi siguran da si u stavu pripravnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon