Neka Tvoje svjetlo zasja

Neka Tvoje svjetlo zasja

„Neka vaše svjetlo tako zasja pred ljudima da vide vaša dobra djela i proslave Oca vašega koji je na nebesima.“ – Matej 5:16

Poznati filozof i govornik Edmund Burke jednom je rekao: „Sve što je potrebno za pobjedu zla je da dobri ljudi ne čine ništa.“ To je istina. Ne činiti ništa je lako, ali također opasno. Tamo gdje nema konfrontacije zlu, zlo će se umnožiti.

Svi upadamo u zamku prigovarajući za stvari koje su krive, ali prigovaranje ne donosi ništa osim što nas obeshrabruje još više. To ništa neće promijeniti jer nema pozitivnu silu u sebi.

Zamisli kakav nered bi bio u svijetu da se Bog žalio na sve što je pošlo po zlu od kad ga je stvorio? Ali Otac se ne žali. On je i dalje dobar i pravedan. Zlo jest moćno, ali dobro je moćnije.

Moramo se zaustaviti i shvatiti da je Bog odlučio raditi na tome kroz Njegovu djecu – tebe i mene. Njegovo svjetlo je unutar nas i ne možemo si priuštiti ne činiti ništa. Dok živimo živote čineći dobro u Njegovo ime, moramo dopustiti našem svjetlu da zasja bez obzira na sve.

Molitva:

Gospodine, vrlo je lako sjediti po strani i ne raditi ništa, ali toliko je bolje dopustiti Tvom svjetlu da zasja. Pomozi mi suprotstaviti se zlu i djelovati u Tvojoj dobroti kad god imam priliku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon