Nemoj biti stalno zauzet, budi plodonosan

Nemoj biti stalno zauzet, budi plodonosan

„San dolazi od mnogih briga, a lud govor od mnoštva riječi.“ – Propovjednik 5:3

Radiš li ponekad ‘stvari’ koje nisu plodonosne? Krade li ti stalna zauzetost mir?

Čula sam jednom za jednog stražara čija je dužnost bila nadgledati jednu parcelu u Buckinghamskoj palači u Engleskoj. Ta parcela je bila nadgledana stotinu godina, dvadeset četiri sata dnevno.

Napokon se netko sjetio i pitao ga: „A što čuvaš?“ On nije znao i jednostavno je rekao da je ta parcela čuvana već stotinu godina. Ispostavilo se da je prije stotinu godina kraljica posadila grm ruža i htjela je biti sigurna da će rasti. Danas, stoljećima kasnije, stražar je stajao na mjestu na kojem je nekoć stajao ružin grm čuvajući prazno mjesto.

Postoje li stvari u tvom životu koje radiš, a ni sam ne znaš zašto ih više radiš? Bog nas nikada nije pozvao da budemo stalno zauzeti. On nas je pozvao da budemo plodonosni. Previše besmislenih aktivnosti ne donose plodove nego nas samo frustriraju.

Potičem te, napravi popis stvari koje radiš tijekom dana. Možda radiš nešto što Bog od tebe nije tražio ili ne radiš ono što bi trebao i što jest tražio od tebe? Neka ti Duh Sveti pokaže kako se riješiti suvišnih stvari i donositi više plodova za Njega.

Molitva:

Duše Sveti, pomozi mi napraviti popis u svom životu i prekinuti s besmislenim aktivnostima. Ne želim biti kontinuirano zauzet. Pokaži mi kako živjeti plodonosniji život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon