Nositi se s emocijama dok tugujemo

Nositi se s emocijama dok tugujemo

„Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga hvaliti zbog spasenja lica njegova.“ – Psalam 42:5

Ljudi koji dožive tragediju često postaju emocionalno nestabilni i trebaju nekako izraziti svoju tugu. Oni mogu nekontrolirano plakati, a suze ili drugi osjećaji žalosti mogu doći i nestati kada najmanje očekuju. Zbunjenost, bijes, strah, depresija i valovi preplavljujućih osjećaja su uobičajeni. U ovakvim vremenima, vjerujem da je mudro pogledati kralja Davida.

U Psalmu 42:5 vidimo da se David opirao osjećaju depresije. Nije potonuo u njega ili u jamu očaja. Opisao je kako se osjeća, ali je odlučio da ne živi po svojim osjećajima. Slavio je Boga i vjerovao Njemu.

Većina nas prolazi kroz emocionalno teška razdoblja kada dođe do tragičnih gubitaka. Trebamo sebi dati vremena da tugujemo. Bog nas želi utješiti i dati nam milost koja nam je potrebna da prođemo kroz to. Oni koji hodaju po vjeri u Boga će iz svega toga izaći još bolji i snažniji nego što su bili prije.

Ako tuguješ sada zbog gubitka u tvom životu, želim ti reći da je pred tobom novi početak. Vjeruj i slavi Boga kao što je David slavio. Sve ono u čemu ti Sotona želi nauditi, Bog može okrenuti na dobro!


Molitva

Gospodine, čak i kad tugujem, odlučujem da ću slaviti i vjerovati Tebi. Kao što Rimljani 8:28 kažu, vjerujem da sve možeš izvesti na dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon