Odbaci, ostavi i pusti

Odbaci, ostavi i pusti

„No kad ustanete na molitvu, otpustite ako što imate protiv koga da i vama Otac vaš, koji je na nebesima, otpusti vaše prijestupe.“ – Marko 11:25

Biblija u Marku 11:25 kaže da trebamo ‘odbaciti, ostaviti i pustiti’ uvrede. Važno je brzo oprostiti. Što brže to učinimo, to postaje lakše. Korov koji ima duboko korijenje teže je iščupati od onog koji je tek izniknuo.

Ljubav oprašta; ne zamjera. Nije nepristojna i ne traži svoje, niti je uznemirena ili ogorčena (1. Korinćanima 13:5). Znajući to, možemo pogledati vlastiti život i lako preispitati hodamo li u ljubavi. Ako imaš bilo što protiv bilo koga, odluči odmah ‘odbaciti, ostaviti i pustiti’

Svakodnevno imamo mnogo prilika da se uvrijedimo i svaki put imamo izbor. Odlučimo li živjeti prema svojim osjećajima, stalno ćemo biti uvrijeđeni i uzrujani. Ali ako odlučimo živjeti u ljubavi, oprostit ćemo ljudima kad nas povrijede i vjerovati Bogu da će biti naš Branič umjesto da se sami uvijek branimo.

Bog je ljubav, oprašta i zaboravlja: „Jer ću oprostiti bezakonje njihovo i grijeha se njihovih neću više spominjati.“(Jeremija 31:34)
Drago mu je što to čini. Što smo Mu bliži, postajemo Mu sličniji. Uz Božju pomoć možemo naučiti živjeti životom ljubavi i opraštanja.


Kad odlučiš ‘odbaciti, ostaviti i pustiti’, radost i zadovoljstvo su prirodan rezultat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon