Održavati Božji hram u dobroj formi

Održavati Božji hram u dobroj formi

„Ne znate li da je vaše tijelo hram [samo svetište] Svetog Duha koji živi u vama, kojeg ste primili [kao dar] od Boga? Vi niste svoji.“ – 1. Korinćanima 6:19

Sve dok nisam navršila šezdeset i četiri godine, nikad nisam vježbala dosljedno niti uzimala to ozbiljno. Znala bih šetati i učinila bih par stvari da ostanem u pristojnoj formi, ali se nikad nisam odlučila za vježbanje. Često sam posezala za izgovorima tijekom godina i smišljala sve vrste razloga zbog kojih nisam mogla vježbati. Ali Gospodin je progovorio mom srcu i ohrabrio me da počnem ozbiljan program vježbanja kako bih ostala snažna u zadnjoj trećini mog životnog puta.

Već sam imala dobre navike u ishrani, ali kad sam posluša Gospodina i krenula u teretanu par puta tjedno, zakoračila sam u novu sezonu svog života. Izgledala sam bolje, osjećala sam se bolje, ali najvažnije – častila sam Boga tako što sam brinula o tijelu koje mi je dao.

Ako imaš prostora za napredak u ovom području, moli i traži od Boga da ti pokaže što bi trebao učiniti da započneš zdraviji način života. Riječ kaže da su naša tijela Božji hram, a ja želim biti sigurna da se Bogu sviđa Njegov hram! Danas odluči da ćeš čuvati svoj hram u izvrsnoj formi za Boga.

Molitva:

Gospodine, želim se više posvetiti dobrom fizičkom zdravlju. Pomozi mi napraviti dobre izbore koji će poboljšavati moje zdravlje. Moje je tijelo Tvoj hram i želim ga održati u izvrsnoj formi za Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon