Odustajanje nije opcija

Odustajanje nije opcija

„Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega.“ – Hebrejima 12:2

Ne treba neki poseban talenat da odustaneš, legneš na cestu života i kažeš: „Dajem otkaz.“ Svatko, bio on vjernik ili ne, to može učiniti.

Odustajanje je iskušenje s kojim se svi u jednom ili drugom trenutku suočavamo, ali kad se približiš Isusu, ili još bolje, kad ti se On približi, počinje u tebe pumpati snagu, energiju i hrabrost. I počinje se događati nešto predivno – On uzrokuje da želiš napredovati!

Događalo mi se ranije da sam željela odustati, ali sada ustanem iz kreveta i svaki dan započnem kao svjež, novi dan. Dan započnem molitvom i čitanjem Biblije, proklamiranjem Riječi i traženjem Boga. Nevjerojatno je kolika je razlika kad dan započneš tražeći Božje lice.

Kad osjetiš poriv ili iskušenje da prestaneš, nemoj popuštati. Pogledaj Isusa i slijedi Njegov primjer. On se probijao naprijed i u najtežim okolnostima i dat će ti snagu učiniti isto. On je tvoj Vođa; On je Začetnik i Završitelj tvoje vjere.


Donesimo odluku danas da ćemo se probijati naprijed gledajući na Krista bez obzira na sve.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon