Oproštenje: put do stvarnog mira i radosti.

Oproštenje: put do stvarnog mira i radosti.

„Nego ljubite svoje neprijatelje, i činite dobro, i pozajmljujte ne nadajući se ičemu zauzvrat. I velika će biti plaća vaša, i bit ćete sinovi Svevišnjega — jer On je dobrostiv prema nezahvalnima i zlima.“ – Luka 6:35

Prije nekoliko godina jedan prijatelj mi je rekao o jednoj osobi koja ima suradnju s našom službom. Dogodilo se da je taj moj prijatelj bio jedan dan u restoranu za drugim stolom i slučajno je načuo razgovor ove osobe s nekim, a tema razgovora sam bila ja – i ono što su govorili nije bilo nimalo dobro i lijepo.

U početku sam se naljutila i imala sam želju da mu kažem kako ne želim više s njim imati nikakvu suradnju, ali tu večer mi je Duh Sveti progovorio: „Nećeš učiniti ništa takvo, nego ćeš raditi onako kako druge podučavaš. Kupit ćeš mu poklon i reći ćeš mu koliko cijeniš njegov trud.“

Nije bilo lako, ali Bog mi je dao milost da poslušam i slijedim Njegov smjer i tako budem blagoslov ovom čovjeku. Ono čega se najviše sjećam vezano za tu situaciju je – čim sam počela da djelujem na ovaj način želeći učiniti nešto dobro za ovog čovjeka – zapravo sam vidjela da mi je to doista zabavno.

Kad možemo gledati na ljude koji su nas povrijedili sa suosjećanjem, unutar nas se odvija tulum zbog Božje radosti koja tad ispunjava našu dušu.

Pa, kome danas možeš oprostiti i učiniti nešto lijepo za tu osobu? Vježbaj se u praštanju i slijedi put koji vodi do stvarnog mira i radosti!


Molitva

Bože, potrebna mi je Tvoja milost da poslušam Tvoju Riječ i činim dobro onima koji su me povrijedili. Znam da ćeš me, onog trenutka kad im oprostim i blagoslovim ih, nagraditi mirom i radošću u mojoj duši.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon