Oslobođenje od nerealnih očekivanja

Oslobođenje od nerealnih očekivanja

„Nitko nije dobar osim Jedinoga – Boga.“ – Marko 10:18b

Nerealna očekivanja mogu brzo ukrasti naš mir i radost. Obično želimo savršen dan, sa savršenim ljudima, biti savršeno sretni u našem savršenom malom svijetu, ali svi znamo da to nije stvarnost. U stvarnosti je samo Bog savršen, a mi ostali smo u izgradnji.

Đavo zna krasti naš mir i on radi tako da bismo se mi uznemirili kad se naša nerealna očekivanja raspadnu. Nakon godina puštanja đavla da ukrade moj mir, napokon sam shvatila: Život nije savršen i dogodit će nam se i stvari koje nismo planirali i kroz koje radije ne bismo prolazili. Moj novi stav je postao: Oh, dobro, to je život! Otkrila sam da ukoliko ne dopustim tim stvarima impresionirati me, neće me moći ni deprimirati.

Svatko se mora nositi s neugodnostima, ali možemo se nositi s njima izbjegavajući loš stav.

Danas zapamti – samo je Bog dobar i savršen, i nauči vjerovati u Njega. On te može uvijek voditi kroz razočaravajuće okolnosti, jačati te kroz to i pomoći ti održati svoj mir.

Molitva:

Bože, samo si Ti savršen. Radujem se što znam da čak ako ljudi i okolnosti podbace, Ti nikad nećeš. Biram život mira koji dolazi od polaganja nade u Tebe, umjesto pouzdavanja u stvari koje će me razočarati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon