Ostani pozitivan

Ostani pozitivan

„[Budući da je takav] Čovjek duše dvolike [oklijeva, sumnja i nije odlučan], nepostojan je na svim putima svojim [mislima, osjećajima, odlukama].“ – Jakovljeva 1:8 prošireni prijevod

Ako svoje brige iznesemo Gospodinu u molitvi, a zatim nastavimo brinuti, zapravo smo u suprotnosti sa svojom vjerom. Molitva je pozitivna sila, a briga negativna. Ako ih zbrojimo, dobit ćemo nulu. Ne znam za tebe, ali ja ne želim imati nultu silu, pa uz Božju pomoć donosim odluku ne miješati molitvu i brigu.

Iako želimo živjeti učinkovit, moćan život, mnogi ljudi djeluju u nultoj sili jer uvijek miješaju pozitivno i negativno. Neko vrijeme objavljuju pozitivno, a neko vrijeme negativno. Neko vrijeme mole, a zatim neko vrijeme brinu. Neko vrijeme vjeruju, a zatim malo sumnjaju. Kao rezultat toga, kreću se naprijed -natrag, nikada zapravo ne napreduju.

Nemojmo veličati loše – veličajmo dobro! Uzdignimo dobre stvari koje Bog čini govoreći o njima tako što ćemo biti pozitivni u svojim mislima, svojim stavovima, svojim pogledima, u svojim riječima i djelima.

Zašto ne bi odlučio ostati pozitivan vjerujući Bogu i odbijajući brinuti?


Vježbaj se ostati pozitivan u svakoj situaciji. Čak i ako sve što se trenutno događa nije dobro, očekuj da će Bog sve izvesti na dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon