Pobijediti mentalitet pustinje

Pobijediti mentalitet pustinje

„Jahve, Bog naš, reče nam na Horebu: „Dosta ste boravili na ovome mjestu.“ – Ponovljeni zakon 1:6

Izraelci su lutali po pustinji četrdeset godina, a zapravo je to bilo putovanje od jedanaest dana. Zašto? Dok sam razmišljala o ovoj situaciji, Gospodin mi je rekao: „Izraelci su lutali četrdeset godina jer su imali mentalitet pustinje.“

Izraelci nisu imali pozitivnu viziju za svoje živote – nisu imali snove. Trebali su odbaciti vlastiti mentalitet i, jednostavno, vjerovati Bogu. Doista, ne bismo trebali gledati na ovu situaciju sa zaprepaštenjem jer većina nas radi iste stvari kao i oni. Nastavljamo obilaziti oko istih starih planina, umjesto napredovati i rasti, i potrebne su nam godine da bismo iskusili pobjedu nad nečim što se, u suštini, moglo vrlo brzo savladati.

Trebamo novi način razmišljanja. Moramo početi vjerovati da je Božja Riječ istinita. Stoji pisano u Mateju 19:26 da je s Bogom sve moguće. Sve što On traži je naša vjera u Njega. On želi da Mu vjerujemo, a On će učiniti ostalo.

Kao što je rekao sinovima Izraelovim, Gospodin i nama sličnu stvar kaže: „Predugo ste stajali i obilazili oko iste planine. Vrijeme je da krenemo dalje!“


Molitva

Bože, dosta sam vremena proveo obilazeći iste planine. Znam da s Tobom mogu krenuti dalje. Zato stavljam svoje povjerenje u Tebe i odbacujem mentalitet pustinje!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon