Pogledaj s mjesta gdje se nalaziš

Pogledaj s mjesta gdje se nalaziš

„Jahve reče Abrahamu, pošto se Lot od njega rastao: „Oči svoje podigni i s mjesta na kojem si pogledaj prema sjeveru, jugu, istoku i zapadu.“ —Postanak 13:14

Čini se da život uvijek ima svoje načine da nas dovede do mjesta novih početaka.

U Bibliji se Abraham našao upravo na tom mjestu kad je njegov nećak Lot izabrao najbolju zemlju na tom području, a ostavio Abrahama na manje poželjnoj zemlji. Ali Bog nije napustio Abrahama. Umjesto toga, On se objavio i dao Abrahamu  novu viziju.

Sviđa mi se ono što je Gospodin rekao Abrahamu nakon što su se on i Lot razdvojili. Rekao mu je: „Oči svoje podigni s mjesta na kojem si…“ – (Postanak 13:14). Ova rečenica me je pokrenula.

To je smisao svježeg početka… novog početka. Sam Bog će nas povremeno dovoditi do tog mjesta. Možda si upravo na tom mjestu. Možda želiš slomiti neku lošu naviku u životu ili oživjeti izgubljeni san. Možda želiš srediti tvoje financije, pokrenite vlastiti posao, napisati knjigu. Bez obzira o čemu se radi, Bog ti može reći da započneš odmah. To bi mogao biti tvoj novi početak!

Nakon što je Bog rekao Abrahamu da pogleda s tog mjesta, sljedeća stvar koju mu je rekao je: „Na noge! Prođi zemljom uzduž i poprijeko jer ću je tebi predati.“ – Postanak 13:17

Možda ti Bog baš sada govori da ustaneš i nastaviš dalje sa tvojim snom ili vizijom…tvojim zadatkom…tvojim životom, jer ti je On to dao. Tvoj dio je da iskoračiš.

Učini ono što trebaš. Možda neće biti lako. Možda bi moglo potrajati, ali vjeruj Bogu i idi za tim. Pogledaj s mjesta gdje se nalaziš – i kreni!


Molitva

Bože, bez obzira što mi se dogodilo u prošlosti, pomozi mi da pogledam s mjesta gdje se sada nalaziš. Zahvaljujem Ti za novi početak. Hrabro ću zakoračiti i ući u Tvoj poziv za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon