Postati nova osoba

Postati nova osoba

„Braćo, ja nipošto ne smatram da sam već dohvatio. Jedno samo: što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem, k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu.“ – Filipljanima 3:13-14

Primarni lopov koji krade radost i mir iz našeg života je žaljenje nad našom prošlošću. Bez obzira je li se to dogodilo prije dvadeset godina ili prije dvadeset minuta, tu ništa ne možeš učiniti osim pokajati se, primiti oprost, zaboraviti na to i nastaviti dalje. Ako nešto možeš učini kako bi poništio posljedice svojih pogrešaka, onda to svakako učini. Zaključak je da moraš pustiti prošlost kako bi prigrlio budućnost.

Popust Pavla, svi mi naginjemo savršenstvu, ali ga još nitko nije postigao. Iako je prošao kroz mnoge poteškoće, vjerujem da je Pavao uživao na svom životnom putu i službi, a njegova ‘jedina težnja’ je bila jedini razlog. Naučio je zaboraviti svoje pogreške i odbio živjeti kajući se nad prošlošću.

Uvijek se sjeti da kajanje krade sadašnji trenutak iz tvog života! Bog nas je pozvao danas Mu se približiti. Kad provodimo vrijeme u prošlosti, guramo vjeru sa strane i prestajemo vjerovati, a zatim gubimo mir i radost.

Neka ovo za tebe bude dan odluke – dan kada donosiš odluku ne živjeti u žaljenju nego prigrliti novu osobnost. Živi u sadašnjosti. Bog ima plan za tebe, vjeruj Mu danas.


Bog danas daje milost, radost i mir, ali nam ne daje milost za jučer ili sutra. Živi svoj život dan po dan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon