Pravi test duhovne zrelosti

Pravi test duhovne zrelosti

„Jer [ako smo] u Kristu Isusu, ne vrijedi nešto ni obrezanje ni neobrezanje nego jedino vjera djelotvorna i potaknuta i izražena i ostvarena u ljubavi.“ – Galaćanima 5:6

Bog želi više od svega da imamo istinsku, čistu i vatrenu ljubav za Njega i za druge. Ako možemo provesti u djelo jednu stvar u našim životima, to bi trebala biti ljubav za druge ljude.

Mnogi ljudi misle kako je vjera prvi znak duhovne zrelosti. Ja vjerujem kako je ljubav istinski test duhovne zrelosti i ona daje potreban poticaj našem hodu u vjeru. Biblija nas uči kako vjera djeluje kroz ljubav. Glaćanima 5:6 nam govori što doista vrijedi, a to je jedino vjera djelotvorna i potaknuta i izražena i ostvarena u ljubavi. Ljubav nije ono što mi govorimo ili neka teorija; ljubav je djelovanje.

Pokušati hodati u vjeri bez ljubavi je kao imati baterijsku lampu bez baterije. Mi moramo držati našu ‘bateriju ljubavi’ punom cijelo vrijeme, jer drugačije naša vjera neće biti djelotvorna! Vjerujem da kršćani upadaju u probleme kad se marljivo ne bave hodom u ljubavi kao vitalnim dijelom njihove vjere i odnosa s Bogom.

Zato slijedi život u ljubavi i gledaj kako tvoja vjera jača i raste. Kad je Božja ljubav na prvom mjestu, sve ostao je na svom mjestu.

Molitva:

Bože, znam da je moja vjera beskorisna bez ljubavi. Pomozi mi živjeti život ispunjen Tvojom ljubavlju. Ti me vodi dok primam Tvoju ljubav i dajem je drugima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon