Preuzmi odgovornost za svoju sreću

Preuzmi odgovornost za svoju sreću

„Znam da nije druge sreće čovjeku osim da se veseli i čini dobro za svojega života.“ – Propovjednik 3:12

Jedna od najvažnijih lekcija koje sam naučila jest da ne mogu računati na nekog drugog da me čini sretnom. Bog nas je osposobio da preuzmemo odgovornost za vlastitu sreću. Mnogi ljudi nisu sretni ako se određena osoba ne ponaša onako kako bi željeli ili ako neka određena situacija ne funkcionira na način kako bi htjeli.

Na taj način, naša sreća ovisi o drugim ljudima i situacijama, a u stvarnosti Bog želi da pronađemo našu sreću u Njemu. Bilo je vremena kad sam se samosažaljevala ako bi moj muž Dave išao igrati golf dan poslije jedne od naših konferencija. Htjela sam da zajedno idemo u šoping ili gledamo neki film. Ali Bog mi je pokazao da nas dvoje imamo različite načine za opuštanje.

To je samo jedan mali primjer, ali postoji toliko nerealnih očekivanja koja imamo prema drugima da bismo bili sretni. Bog želi da prvo gledamo i na Njega se oslonimo za našu sreću.

Molitva:

Bože, moja sreća treba ovisiti jedino o Tebi, a ne o drugim ljudima ili situacijama, pomozi mi vidjeti svoja nerealna očekivanja tako da mogu preuzeti odgovornost za svoju sreću.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon