Prihvati Božje vrijeme

Prihvati Božje vrijeme

„Kad je faraon dopustio da narod ode, Bog ih nije poveo prema filistejskoj zemlji, iako je onuda bilo najbliže. Bog je, naime, rekao: “Mogao bi se narod predomisliti i vratiti u Egipat kad vidi ratovanje.” Stoga Bog povede narod zaobilaznim putem, kroz pustinju prema Crvenome moru.“ – Izlazak 13: 17-18a

Bog nam daje nade i snove za neke određene stvari u našem životu, ali nam ne dozvoli uvijek vidjeti točno vrijeme ispunjenja Njegovog plana. Iako je frustrirajuće, neznanje o točnom vremenu nas drži u iščekivanju. Kad prihvatimo Njegovo vrijeme, možemo naučiti živjeti u nadi i uživati u životu dok Bog radi na našim problemima.

Izlazak 13:17-18 nam govori da je Bog vodio svoj narod dužim i zaobilaznim putem u Obećanu zemlju jer je znao da nisu još uvijek spremni ući u nju. Morali su proći kroz trening, a i morali su proći kroz mnoge teške i izazovne situacije. U tom procesu, Bog ih nikada nije iznevjerio i pokazao im je ono što je želio od njih.

Isto se događa i u našim životima. Božje vrijeme treninga jednostavno zahtijeva od nas da radimo ono što nam On kaže i kad nam to kaže, bez puno pitanja i pokušavanja sve razumjeti. Bez obzira koliko dugo to treba trajati, uvijek trebamo pouzdano znati da je bolje prihvatiti Njegovo vrijeme.


Molitva

Bože, prihvaćam Tvoje vrijeme. Možda ne razumijem uvijek, ali znam da su Tvoji putovi savršeni i u potpunosti Ti vjerujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon