Prihvati Božje vrijeme

Prihvati Božje vrijeme

„Kad je faraon dopustio da narod ode, Bog ih nije poveo prema filistejskoj zemlji, iako je onuda bilo najbliže. Bog je, naime, rekao: “Mogao bi se narod predomisliti i vratiti u Egipat kad vidi ratovanje.” Stoga Bog povede narod zaobilaznim putem, kroz pustinju prema Crvenome moru.“ – Izlazak 13: 17-18a

Bog nam daje nade i snove za neke određene stvari u našem životu, ali nam ne dozvoli uvijek vidjeti točno vrijeme ispunjenja Njegovog plana. Iako je frustrirajuće, neznanje o točnom vremenu nas drži u iščekivanju. Kad prihvatimo Njegovo vrijeme, možemo naučiti živjeti u nadi i uživati u životu dok Bog radi na našim problemima.

Izlazak 13:17-18 nam govori da je Bog vodio svoj narod dužim i zaobilaznim putem u Obećanu zemlju jer je znao da nisu još uvijek spremni ući u nju. Morali su proći kroz trening, a i morali su proći kroz mnoge teške i izazovne situacije. U tom procesu, Bog ih nikada nije iznevjerio i pokazao im je ono što je želio od njih.

Isto se događa i u našim životima. Božje vrijeme treninga jednostavno zahtijeva od nas da radimo ono što nam On kaže i kad nam to kaže, bez puno pitanja i pokušavanja sve razumjeti. Bez obzira koliko dugo to treba trajati, uvijek trebamo pouzdano znati da je bolje prihvatiti Njegovo vrijeme.

Molitva:

Bože, prihvaćam Tvoje vrijeme. Možda ne razumijem uvijek, ali znam da su Tvoji putovi savršeni i u potpunosti Ti vjerujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon