Prihvatiti i prilagoditi se

Prihvatiti i prilagoditi se

„Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem! Pretječite jedni druge poštovanjem!“ – Rimljanima 12:10

Pokazivanje ljubavi prema Bogu je svakodnevna vježba davanja prednosti drugima. Prirodna reakcija našeg ljudskog tijela je da ne preferiramo nekoga drugoga iznad nas. Skloni smo se prvo pobrinuti za svoje potrebe, ali ljubav od nas traži da prihvatimo i prilagodimo se potrebama drugih.

Da bismo pustili nekog drugog ispred sebe ili inzistirali da je ta osoba u nečemu najbolja, potrebna je mentalna prilagodba s naše strane. Naš plan je bio biti prvi i imati najbolje, ali ljubav bira drugo mjesto. Nama se žurilo stići gdje smo htjeli, ali ljubav odlučuje čekati nekog drugog s većom potrebom.

Što smo bliže Bogu, više smo zapravo ukorijenjeni i utemeljeni u ljubavi (Efežanima 3:17). Pokazivanje sklonosti prema nekome drugi je nusprodukt primanja Božje ljubavi. Što više znamo da smo voljeni, to više želimo tu ljubav podijeliti s drugima.

Gotovo svakodnevno imamo više mogućnosti za prihvaćanje i prilagodbu. Međutim, ako smo zaključani našim osobnim planovima, to će biti teško. Potičem te da moliš za Božju pomoć da prihvatiš i prilagodiš se radosnim srcem i pozitivnim stavom. Zamoli Ga da ti pomogne doživjeti radost i mir koji dolaze kroz ljubav prema drugima.


Samo nas Božja ljubav može pretvoriti od samoživih pojedinaca u ponizne Božje sluge.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon