Pronađi odgovore i potrebnu snagu u Riječi Božjoj

Pronađi odgovore i potrebnu snagu u Riječi Božjoj

„Jer živa je riječ Božja, i djelotvorna, i oštrija od svakoga dvosjekloga mača; i prodire do razdiobe i duše i duha, i zglobova i moždine, te prosuđuje misli i nakane srca.“ – Hebrejima 4:12

Kad me ljudi pitaju odakle početi čitati Bibliju, kažem im da stvarno nema pogrešnog mjesta za početak. Možeš početi proučavati sve što će ti pomoći.

Kad sam prvi put započela s proučavanjem Biblije, nisam bila dobra u odnosima s ljudima jer nisam doista shvaćala što je ljubav. Zato sam počela proučavati temu – ljubav i saznala sam da je to više od toplog osjećaja oko srca. To je odluka koju donosiš kako ćeš tretirati ljude oko sebe.

Proučavanjem što Biblija kaže o ljubavi, naučila sam kako voljeti. Zatim se moj život počeo mijenjati. S čim god da se boriš, možeš pronaći stihove koji govore o tome tako što ćeš koristiti konkordancu. Na primjer, ako se boriš s bijesom ili strahom, pogledaj na poleđini Biblije ili potraži te riječi i vidi koji stihovi govore o toj temi. Traži od Duha Svetog da te vodi i otkriva ti istinu. Bez obzira gdje počneš, zapamti da je Riječ živa i Bog želi danas govoriti tvom srcu!


Molitva

Gospodine, znam da želiš razgovarati sa mnom. Pomozi mi pronaći mudrost i snagu koja mi je danas potrebna u Tvojoj Riječi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon