Radost vjerovanja

Radost vjerovanja

„Kad objave nema, narod se razuzda, a blago onome tko se drži Zakona!“ – Izreke 29:18

Knjiga Izreka kaže da tamo gdje nema vizije, narod se razuzda. Vizija je nešto što vidimo u svojim mislima i ‘mentalni uvid’ kao što kaže jedna definicija. To može biti nešto što je Bog stavio u naše srce ili može biti nešto što želim vidjeti i što smo u molitvi predali Bogu. Vizija našeg života uključuje način na koji razmišljamo o sebi i svojoj budućnosti.

Primijetila sam da se pojedini ljudi boje vjerovati u nešto dobro. Možda misle da se tako štite od razočaranja. Oni ne shvaćaju da će biti stalno razočarani ako ne vjeruju. Osjećam da ako bih vjerovala puno, a primam samo pola toga, bilo bi mi bolje nego da ne vjerujem u ništa i, na kraju, primim ništa. Želim te potaknuti da počneš vjerovati u dobre stvari. Vjeruj da u Kristu možeš učiniti sve što trebaš. Kad vjeruješ, to raspiruje vjeru u tvom srcu, a vjera ugađa Gospodinu i privlači te bliže Njemu.

Izbjegavaj stav ‘nikada se neće dogoditi’. Neka tvoja vjera poleti. Ako nisi siguran kako to učiniti, započni popisom svojih misli. O čemu razmišljaš i vjeruješ u posljednje vrijeme? Iskren odgovor ti može pomoći shvatiti zašto nisi dobio ono što si želio.


Bog te poziva moliti odvažno s pouzdanjem u Njegovu dobrotu prema nama; predlažem ti da počneš od danas!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon