Razlog zašto je Isus došao

Razlog zašto je Isus došao

„Približite se Bogu, pa će se i On približiti k vama! Grešnici, operite ruke! Vi s razdijeljenom dušom, očistite srca!“ – Jakovljeva 4:7

Želim da primijetiš nešto u gore navedenom stihu. Pismo kaže da se približimo Bogu prije nego što prestanemo griješiti. Toliko ljudi to shvaća obratno. Oni misle kako nikad ne mogu doći k Bogu, imati odnos s Njim i biti kršćani jer imaju probleme koje pokušavaju nadvladati. Pokušavaju prvo stvari dovesti u red da bi bili ‘dovoljno dobri’ i imali odnos s Gospodinom.

Ali to je pogrešno. Razlog zašto je Isus došao je zato što mi nikad ne možemo biti dovoljno dobri bez Njega. Moramo imati Isusa u životu. Njegova smrt, Njegova prolivena krv je plaćena za naše grijehe – Isus je platio dug koji dugujemo.

Ne postoji način da bismo se očistili od grijeha prije nego što se približimo Bogu kroz Isusovo Ime. Bog čezne da Mu se približiš. Nemoj ostati udaljen i vjerovati kako se najprije trebaš očistiti od grijeha. Umjesto toga, dođi k Bogu i dopusti Mu očistiti te kroz žrtvu koju je Isus učinio za tebe.

Molitva:

Bože, dolazim Tebi kroz krv Isusa Krista koja me čisti od svakog grijeha. Isuse, hvala Ti jer pereš svaki moj grijeh. Hvala Ti za oproštenje. Odbijam živjeti u sramoti jer znam da se mogu približiti Tebi i primiti Tvoju ljubav i oprost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon